, ,

Punca Insiden Pesawat Firefly Terpaksa Berpatah Balik Ke Penang

Punca Insiden Pesawat Firefly Berpatah Balik Ke Penang


Punca Insiden Pesawat Firefly Terpaksa Berpatah Balik Ke Penang | Sebuah pesawat Firefly berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang di Bayan Lepas terpaksa berpatah balik hanya setengah jam selepas berlepas kira-kira pukul 6.55 pagi Khamis.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan syarikat penerbangan itu, pesawat tersebut mengalami masalah pada gear mendarat sebaik saja berlepas.

“Memandangkan keselamatan penumpang menjadi keutamaan Firefly, pesawat tersebut diarahkan supaya berpatah balik ke Pulau Pinang.

“Ini adalah pendaratan biasa, oleh itu Perkhidmatan Bomba dan Menyelamat Lapangan Terbang tidak diperlukan,” menurut kenyataan itu.

Pesawat tersebut mendarat dengan selamat di Lapangan Terbang Antarbangsa Pulau Pinang kira-kira pukul 7.30 pagi

Kesemua penumpang dan anak kapal dilaporkan selamat. dipindahkan ke pesawat lain untuk meneruskan perjalanan ke destinasi sama.
POST MENARIK  Peranan Besar Dan Penting Raja-Raja Melayu

“FY1002/MH9948 dijadualkan berlepas semula dari Pulau Pinang pada pukul 8.50 pagi ini (Khamis) dan mendarat dengan selamat di Kota Baru pada pukul 9.50 pagi hari yang sama,” kata kenyataan itu.

Pesawat jenis ATR 72 itu telah dihantar ke pangkalan udara Firefly di Subang untuk dibaiki.

Ia merupakan insiden kedua selepas pesawat Penerbangan Malaysia (Malaysia Airline) berlepas ke Bangalore, India, awal pagi Isnin lalu terpaksa membuat pendaratan cemas apabila salah sebuah daripada tayar pada gear pendaratan utama sebelah kanannya pecah semasa berlepas – mstar online

What do you think?

points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

POST MENARIK  Benarkah Teori Konspirasi Kerajaan Sembunyikan Sesuatu Mengenai MH370?
(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *