, , ,

Tempoh Lanjutan Untuk Pembayar Cukai Guna e-Filing Sehingga 15 Mei 2014

Tarikh Akhir Pembayar Cukai Guna e-Filing Dilanjutkan

Tempoh Lanjutan Untuk Pembayar Cukai Guna e-Filing Sehingga 15 Mei 2014  | Pembayar cukai yang menggunakan kaedah e-Filing untuk mengisytiharkan cukai mereka diberi tempoh sehingga 15 Mei 2014 untuk mengemukakan borang cukai pendapatan masing-masing.

Pegawai Perhubungan Pelanggan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), Masrun Maslim ketika dihubungi Astro AWANI berkata mereka yang gagal berbuat demikian akan didenda sebanyak 20  peratus daripada amaun cukai yang dikenakan.

Sementara itu Masrun memaklumkan kesedaran untuk menggunakan kaedah E-Filing di kalangan pembayar cukai semakin meningkat, dengan LHDN mensasarkan sejumlah 3 juta pengguna akan menggunakan kaedah itu.

Pembayar cukai secara manual diberi tempoh sehingga tengah malam ini untuk mengfailkan cukai pendapatan mereka. Mereka yang tidak boleh menghantarkan borang secara peribadi, boleh menghantarkan borang mereka menerusi kotakdrop boxyang disediakan di setiap cawangan LHDN.

Untuk pengguna menggunakan kaedah e-Filing, mereka diberi masa sehingga 15 Mei ini untuk menunaikan tanggungjawab mereka – Astro AwaniRead more: http://rossacalla.blogspot.com/2014/04/tarikh-akhir-pembayar-cukai-guna-e.html#ixzz30LjT7Ewd 
Follow us: @rossacalla on Twitter | PerlingPutih on Facebook

What do you think?

points
Upvote Downvote
POST MENARIK  Jadual Siaran Langsung Liga Super 2017 Malaysia

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

(Visited 44 times, 1 visits today)

3 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *