in , ,

Cara Lebatkan Janggut Dan Misai

Cara Lebatkan Janggut Dan Misai. Mungkin ada di antara kita yang menginginkan janggut, misai dan jambang. Ada yang kerana hendak bergaya, meniru artis atau ingin kelihatan macho. Tetapi, yang lebih baik dan afdal ialah, kerana mencontohi salah satu sifat Rasulullah SAW. Cara Lebatkan Janggut Dan Misai ada berbagai-bagai kaedah, antaranya:

Cara Lebatkan Janggut Dan Misai

Cara Lebatkan Janggut Dan Misai

[button color=”” size=”” type=”round” target=”” link=””]Putih Telur[/button]

Ambil putih telur dan sapukan di kawasan yang anda inginkan mengikut bentuk cita rasa anda tersendiri. Amalkan setiap malam sebelum tidur selama seminggu berturut-turut. Insya Allah janggut, misai atau jambang yang anda ingini akan tumbuh dengan lebatnya.

[button color=”” size=”” type=”round” target=”” link=””]Telur Udang[/button]

Cuba cari telur udang. Telurnya selalunya boleh ditemui di bahagian kepalanya. Kalau boleh dapat udang galah lagi cantik sebab telurnya lebih banyak kerana saiznya yang besar. Sebelum tidur malam, telur udang disapu pada tempat-tempat yang diinginkan sama ada misai, jambang dan janggut.  Sebelum itu jangan lupa untuk cukur sedikit bahagian yang akan dilumurkan. Cukur dan disapu telur tersebut. Insya Allah, lepas 2-3 kali bulu misai tu akan mula tumbuh.

POST MENARIK  Contoh Surat Permohonan Latihan Industri

[button color=”” size=”” type=”round” target=”” link=””]Minyal Sapi[/button]

Cairkan minyak sapi dari lemak sapi (lembu betina). Setiap malam selepas mandi, tuamkan dengan kain dengan air suam ke dagu dan pipi dan melingkari pipi kita seperti jambang. Tuamkan ke muka kita sehingga tempoh yg kita rasa puas hati. Tuaman air panas suam dgn kain ke dagu dan pipi adalah salah satu cara mahu mengaktifkan benih bulu roma yang ada di dalam kulit kita. Selepas daripada proses itu, ambil minyak sapi yang telah dicairkan tadi, kemudian sapukanlah mengikut daerah mana yang kita kehendaki agar janggut itu tumbuh dengan subur.

Minyak sapi gunanya utk menyuburkan dan menggalakkan proses pertumbuhan janggut di muka kita. InsyaAllah, cubalah dengan penuh keyakinan. Pastikan minyak sapi itu minyak sapi yang original, bukan campuran mana bahan asing atau bakteria.

POST MENARIK  Syarat Kemasukan Ke UTM Lepasan SPM/Setaraf

[junkie-alert style=”green”] Ingatan: Namun begitu, semua itu bergantung pada hormon, cara kehidupan anda (cergas) dan cara pemakanan anda (protein yang tinggi serta daging). Segala-galanya ikhtiar sahaja dan ini adalah kaedah tradisional bagi orang Asia Tenggara. [/junkie-alert]

(Visited 322 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kesan Ambil Ubat Tahan Sakit Dan Cara Pengambilan

Contoh Surat Kiriman Tidak Rasmi