in , , , ,

Jadual Kursus Haji 2017 Tabung Haji

Jadual Kursus Haji 2017 Tabung Haji Seluruh Negeri. Makluman kepada rakyat Malaysia yang ingin mempelajari hal ehwal ibadat haji dan umrah anda boleh merujuk kepada Jadual Kursus Haji 2017 Tabung Haji yang telah dikeluarkan oleh pihak Tabung Haji Malaysia yang memaparkan tarikh mula dan akhir, tempat kursus dan nama penceramah.  Jemaah yang berminat mengikuti Kursus Asas Haji (KAH) 2017 anda perlu mendaftar di masjid-masjid yang telah disenaraikan. Berikut adalah Jadual Kursus Haji 2017 Tabung Haji yang dapat dikongsikan pada anda semua.

Jadual Kursus Haji 2017 Tabung Haji

Jadual Kursus Haji 2017 Tabung Haji

Kursus Asas Haji (KAH)

  • KAH adalah kursus haji peringkat pertama yang akan diikuti oleh bakal jemaah haji sebelum berangkat ke Tanah Suci. Kursus ini diadakan di masjid-masjid yang terpilih di peringkat daerah seluruh negeri Malaysia secara kerjasama antara Jabatan Agama Islam Negeri dan Lembaga Tabung Haji.
  • KAH adalah kursus pengenalan kepada ibadat haji, umrah dan ziarah. Kursus ini mengambil masa selamat 17 sesi berturut-turut atau selama 4 bulan 1 minggu. Setiap siri mengambi masa selama 2 jam dan diadakan bermula dari bulan Rabiul Awal hingga Jamadil Akhir.
  • Kursus kedua dan seterusnya merupakan Kursus Intensif Haji, Kursus Khas Haji dan Kursus Perdana Haji.
POST MENARIK  Nota Sejarah Tingkatan 3 Bab 4

Berikut adalah Jadual Kursus Haji 2017 Tabung Haji yang boleh dimuat turun dalam format PDF di link yang disertakan di bawah :

Semoga perkongsian Jadual Kursus Haji 2017 Tabung Haji ini dapat membantu bakal jemaah haji menunaikan Rukun Islam yang kelima ini dengan sempurna. Inn Shaa Allah.

Tarikh Mula Dan Cuti Persekolahan 2017

Permohonan Cuti Kuarantin KKM 2017