in , ,

Skema Jawapan Sejarah Kertas 3 SPM 2016

Skema Jawapan Sejarah Kertas 3 SPM 2016. Untuk makluman pelajar, Tema Umum Sejarah Kertas 3 SPM 2016 telah pun diumumkan. Berikut adalah Skema Jawapan Sejarah Kertas 3 SPM 2016 yang dapat dikongsikan pada anda sebagai rujukan menghadapi peperiksaan SPM nanti.

Skema Jawapan Sejarah Kertas 3 SPM 2016

Skema Jawapan Sejarah Kertas 3 SPM 2016

[button color=”” size=”” type=”round” target=”” link=””]Tema Umum[/button] : Malaysia Dan Kerjasama Masyarakat Antarabangsa

Dingatkan calon dikehendaki membaca dan meneliti Tema Umum Sejarah ini dan membuat persediaan awal sebelum hari peperiksaan yang sebenar. Calon juga boleh berbincang dengan guru dan rakan-rakan untuk mendapat dan mengumpulkan maklumat berkaitan. Calon boleh membuat rujukan daripada pelbagai sumber yang berkaitan serta mendapatkan sumber maklumat daripada buku teks, bahan bacaan ilmiah, akhbar, internet dan bahan-bahan yang berkaitan.

POST MENARIK  Permohonan Kemasukan Maktab Tentera Diraja 2018

TUGASAN SPESIFIK TEMA 12 : MALAYSIA DAN KERJASAMA MASYARAKAT  ANTARABANGSA

Soalan : Sejak mencapai kemerdekaan Malaysia telah menyertai dan bergerak aktif dalam pertubuhan serantau. Hubungan serantau telah memberi banyak manafaat kepada negara kita. Huraikan peranan dan sumbangan Malaysia dalam kerjasama serantau  sehingga kini.

[button color=”” size=”” type=”square” target=”” link=””]Kerangka Jawapan[/button]

Calon hendaklah menjawab berdasarkan kerangka jawapan di bawah ini.

Skema Jawapan Sejarah Kertas 3 SPM 2016

PERATURAN PERMARKAHAN TUGASAN SPESIFIK TEMA 12 : MALAYSIA DAN KERJASAMA MASYARAKAT ANTARABANGSA

Skema Jawapan Sejarah Kertas 3 SPM 2016 Skema Jawapan Sejarah Kertas 3 SPM 2016

Skema Jawapan Sejarah Kertas 3 SPM 2016

Semoga perkongsian ini dapat membantu anda membuat persediaan dalam menduduki peperiksaan SPM 2016 dengan jayanya. Pelajar juga disarankan mendapatkan nasihat dan pandangan dari Guru Penilai Sejarah anda bagi mendapatkan tips yang membantu anda mendapatkan markah yang tinggi dalam Kertas 3 Sejarah SPM 2016.

POST MENARIK  Koleksi Soalan Percubaan SPM Bahasa Melayu

Tema Umum Sejarah Kertas 3 SPM 2016

Permohonan UPSI Februari 2017 Online