in ,

Tema Umum Sejarah Kertas 3 SPM 2016

Tema Umum Sejarah Kertas 3 SPM 2016. Tema umum yang dikeluarkan adalah sebagai persediaan kepada pelajar untuk menjawab soalan bagi Tugasan Spesifik dalam Sejarah 1249/3 yang akan hanya diumumkan pada hari peperiksaan nanti. Berikut adalah tema umum Kertas 3 Sejarah SPM 2016 yang dapat dikongsikan pada anda semua.

Tema Umum Sejarah Kertas 3 SPM 2016

Tema Umum Sejarah Kertas 3 SPM 2016

[button color=”” size=”” type=”round” target=”” link=””]Tema Umum[/button] : Malaysia Dan Kerjasama Masyarakat Antarabangsa

Dasar  luar  negara  tidak  statik.  Secara  asasnya, pembentukannya  ialahproses yang dinamik. Oleh itu dasar luar negara kita berkembang dengan mengambil kira perubahan kepimpinan serta keadaan politik dan ekonomi global yang sentiasa berubah.

Dingatkan calon dikehendaki membaca dan meneliti Tema Umum Sejarah ini dan membuat persediaan awal sebelum hari peperiksaan yang sebenar. Calon juga boleh berbincang dengan guru dan rakan-rakan untuk mendapat dan mengumpulkan maklumat berkaitan. Calon boleh membuat rujukan daripada pelbagai sumber yang berkaitan serta mendapatkan sumber maklumat daripada buku teks, bahan bacaan ilmiah, akhbar, internet dan bahan-bahan yang berkaitan.

POST MENARIK  Contoh Surat Rayuan PTPTN Permohonan Pinjaman

Untuk makluman, Tema Umum SPMU 2016 (untuk SPM Ulangan) yang dikeluarkan pada April 2016 yang lalu adalah Perkembangan di Eropah dan Kesannya Terhadap Ekonomi Negara.

Skema Jawapan Kertas 3 Sejarah

Sebagai panduan, berikut disertakan Contoh skema jawapan Sejarah Kertas 3 SPM

  • Tahun 2014. Klik Skema jawapan.
  • Nasionalisme di Malaysia sehingga Perang Dunia Kedua- Klik Idea Berita

Semoga para pelajar dapat membuat persedian bagi menghadapi Kertas 3 Sejarah 2016 dengan perkongsian ini.

Semakan Daftar Pemilih SPR Online Dan SMS

Skema Jawapan Sejarah Kertas 3 SPM 2016